Nieuwbouw

Droomkavel in bezit, maar de bouw niet op de rit? Voor veel mensen een herkenbaar probleem, voor mij een prachtige klus. Ik ontwerp uw woning of bedrijfspand naar uw wensen. Ongeacht of het een jaren dertig-woning, kubistische (bedrijfs)woning of schuurwoning betreft: ik denk met u mee.

Huis laten ontwerpen

Mijn taak is om de gekozen bouwstijl optimaal terug te laten komen in het ontwerp. Ook adviseer ik over duurzame keuzes en mogelijkheden om energieneutraal te wonen. Ik ben geen architect, maar kan al uw wensen terug laten komen in een woningontwerp. Natuurlijk breng ik eigen ideeën en ervaringen in, al zullen deze nooit de boventoon voeren in het proces.

Vergunningaanvraag

Bij nieuwbouw in Friesland, Groningen of Drenthe vinden er diverse overleggen met de welstandscommissie van de gemeente plaats. Meestal dien ik een voorlopig ontwerp in, waarna er na de eerste reactie aanpassingen en details aangebracht worden. Het is gebruikelijk dat een tekening drie à vier keer heen en weer gaat alvorens goedkeuring plaatsvindt. Dit contact neem ik op me, u hoeft niet zelf met de gemeente in conclaaf. Ook het aanvragen van een wijziging in het bestemmingsplan doe ik. Ervaring leert dat gemeenten door de jarenlange samenwerking met mij snel tot een besluit komen.

Samenwerken met zzp’er of timmerman

Zodra het mag kan uw aannemer of timmerman met de door mij gemaakte werktekeningen aan de slag. Ik kan hem helpen met de werkvoorbereiding, inmeten en inkopen van bouwmaterialen. Zo is uw nieuwbouwwoning of nieuwe bedrijfspand binnen de kortste keren wind- en waterdicht.


Meer informatie